Blog o odchudzaniu na Kaszubach. skuteczne odchudzanie,kosmetyki, XXL, masaże, gabinety, Kaszuby, odpoczynek, zarabianie, pieniądze, nadwaga, sylwetka, wizerunek, fitness, ćwiczenia, odmładzanie, balsam, modelowanie sylwetki, żel, SPA, kosmetyk, kolagen, jojo, cellulit, rozstępy, ciąża, pielęgnacja, włosy, serum, szampon, krem, wypoczynek, sprawność fizyczna, relaks, antystres, stress, diety,agroturystyka na Kaszubach, zmarszczki, jędrna skóra ciało, eko kosmetyki,organic,
wtorek, 13 października 2009
Grzyby ba Kaszubach. Miodaki - podręczy atlas grzybów.
Miodaki, to też rodzaj podgrzybków. Traktowane na Kaszubach jak pospolite grzyby. Są często większe od podgrzybków, rosną w dużych grupach. Miodaki mają charakterystyczny nieco miodowy kolor, proste kapelusze i prosty trzon.
Trudno pomylić je z innymi grzybami. Maja jedną wadę - podczas gotowania zabarwiają wodę na czarno, trzeba więc ją odlewać i broń boże nie gotować do marynowania z innymi jasnymi grzybami, ponieważ wszystko zabarwią. Miodaki dobre są do suszenia, marynowania i duszenia.
Etykiety:
grzyby na Kaszubach,
miodaki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
To maślak pstry-jest super
OdpowiedzUsuń